”De Alphense Goldies”

Wat vijf jaar geleden begon als een projectkoor voor ouderen bestaat het popkoor de Alphense Goldies inmiddels al vijf jaar. De Alphense Goldies bewijzen dat zingen niet aan leeftijd is gebonden, want steeds opnieuw krijgen de koorleden complimenten over de verrassend goede zang en bovenal het enthousiasme waarmee het repertoire ten gehore wordt gebracht.
De Alphense Goldies bestaat uit 60 niet meer zo heel jonge leden. Met veel inzet en plezier zingt het koor Nederlands- en Engelstalige liederen. Het repertoire varieert van muziek uit de Sixties, met o.a. liedjes van Elvis Presley en The Everly Brothers, tot meer hedendaags werk van bijvoorbeeld Nick en Simon en Claudia de Breij en alles wat daar tussen zit.
Zowel bij de repetities als bij optredens wordt het koor begeleid door de Combo Boys. Het koor staat onder leiding van de inspirerende dirigent Ibo van Ingen.

Naar de website


”De Kreunende Sluisdeuren”

Mannen met echte zeemansbenen vermaken jong en oud met meeslepende liederen, zoals zeemannen dat doen. Met een bries in de zeilen voert het Shantykoor “De Kreunende Sluisdeuren” u mee over zeeën en oceanen met melodieën die tijdens het zware werk van de zeelieden werden gezongen. Vaak met weemoed over het meisje dat zij zo lang moeten missen, soms met humor over de bootsman en de kapitein. En wie een lied bekend in de oren klinkt, zingt dat heerlijk mee. Jawel, zeelieden zijn gezellige mensen en dat stralen wij uit tijdens de concerten die wij geven. Heeft u zeemansbenen en een zeemanshart? Kom over de loopplank en doe met ons mee! Ben je tussen de 18 en 70 jaar en wil jij het eens bij ons proberen? Dan ben je van harte welkom! We repeteren elke maandag van 19.30 - 22.00 uur in het Ashram College, Marsdiep 289, 2401 XH Alphen aan den Rijn (Ingang via zijde aan het Haringvliet) Je krijgt er uiteraard een heleboel vrienden bij. Het Shantykoor staat onder leiding van dirigent René de Groot.

Naar de website

”Die Gouwe Sanghers”

Het koor dat uit 48 zangers bestaat, voert een breed scala aan koorliteratuur, van Renaissance en profanetot moderne muziek van binnenen buitenlandse componisten. Die Gouwe Sanghers is al jaren een begrip in het ‘Groene Hart’ en de regio. Waar u ook woont in het Groene Hart, DGS is niet ver weg. Ons koor heeft zowel kunst als cultuur hoog in het vaandel staan. DGS is een algemeen mannenkoor, toegankelijk voor iedere man, die op goed niveau wil zingen en dat ook wil uitdragen.

Het Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers is op zoek naar mannen die van zingen houden. Niet alleen diegenen die graag onder de douche zingen, maar ook willen zingen in een gezellige en vriendschappelijk sfeer met andere mannen. Wij oefenen elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van Jeroen Bosman in een ruimte van Multifunctioneel Centrum ‘De Plataan’ aan Snijdelwijklaan 2, 2771 SX te Boskoop. Kom geheel vrijblijvend een repetitie bijwonen op de maandagen. U zult merken dat u al vrij snel een toontje mee kan zingen in het koor. Onder het genot van een consumptie kan het bestuur uw vragen beantwoorden.

Naar de website


”Sound of Celebration”

Het gospelkoor Sound Of Celebration uit Alphen aan den Rijn is op gericht in 1991. Omdat we de boodschap van het evangelie willen uitdragen aan alle mensen is het koor onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk of kerkelijke richting. Het afwisselende repertoire dat gebracht wordt, bestaat uit hoofdzakelijk Engelse gospelmuziek, hoewel we ook een aantal Nederlandse liederen op ons repertoire hebben staan. We zijn een gemengd koor en zingen de meeste liederen vierstemmig, dus met sopraan, alt, tenor en baspartijen. Het aantal leden van het koor is ca. 45. Tijdens de concerten wordt ook het publiek ingeschakeld en krijgt de samenzang van meestal moderne praise liederen een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie zingen we met soundtracks of met een live-band. Om een optimale balans in het geluid te krijgen, wordt altijd gebruik gemaakt van een professionele geluidsinstallatie. Wij oefenen elke dinsdagavond van 20:00 22:00 uur in de Maranathakerk, Jongkind Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. Tijdens het oefenen hebben we om ongeveer 21:00 uur tijd voor een kopje koffie of thee. Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Tim Hermsen.

Naar de website


Nader toelichting voor bezoekers

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, hooguit alleen om de navigatie, bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browser instellingen.


Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.